Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

piątek, 21 grudnia 2012

Śledź z koperkiem

Śledź z koperkiem to smaczny sposób, by klasycznego śledzia z cebulą w oleju podać trochę inaczej. Tak podane śledzie zyskują nowy smak i atrakcyjny wygląd.




500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania)

2 duże cebule

6 łyżek oleju

nieduży pęczek koperku

1/2 łyżeczki mielonej kolendry

czarny pieprz  do smaku


 

Śledzie moczyć przez pół godziny w zimnej wodzie. Wyjąć i pokroić w kawałki.

Cebulę pokroić w  kostkę lub grube pióra.

Śledzie wymieszać z cebulą,  olejem i posiekanym koperkiem (ilość wg uznania). Doprawić do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą.


Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
piątek, 21 grudnia 2012 13:49

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/21 21:23:46:

    Mniam, smakowicie wygląda taki śledzik :)
    Lubię śledzie, jutro będę robiła korzenne i z rodzynkami:)
    Pozdrówki.

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/22 08:07:04:

    Majanko, ja też bardzo lubię śledzie. U nas na święta będą musztardowe :) Pozdrawiam!

  • anytsujx napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/24 08:37:49:

    Życzę zdrowych, spokojnych, szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia i moc serdeczności, Justyna :-).

  • atina_bc napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/25 19:55:59:

    Spokojnych i radosnych Świąt!

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!