Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

czwartek, 20 grudnia 2012

Tatar z wędzonego łososia

Tatar z łososia to bardzo efektowna przekąska, która sprawdzi się równie dobrze na świątecznym, jak i na codziennym stole. Można podać na białym lub na ciemnym pieczywie, zależnie od upodobań. Pomysł pochodzi od agu z forum cincin. Bardzo polecam, zwłaszcza, jeśli szukacie czegoś szybkiego w przygotowaniu na elegancką przystawkę. Jedyna zasada jest taka, że wszystkich trzech głównych składników powinno być wizualnie po równo.


1 opakowanie łososia sałatkowego
1 cebula
2-3 konserwowe ogórki

1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oleju
czarny pieprz do smaku


Wędzonego łososia pokroić na drobne kawałki.
Cebulę obrać i drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kostkę.
Składniki wymieszać, dodając olej, sok z cytryny i pieprz do smaku.

Na początku całość jest dość "sypka", lecz wystarczy pomieszać kilka chwil, a tatar zacznie być bardziej spoisty.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
czwartek, 20 grudnia 2012 12:58

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • blenda2007 napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/20 13:13:32:

    uwielbiam:)

  • fiolka-fiolunka napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/20 20:19:35:

    O z nieba mi spadlas :) wlasnie zastanawialam sie co zrobic z wedzonym lososiem :)

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/21 09:34:53:

    Witaj, Blendo :)

    Fiolka, ogromnie się cieszę, że udało mi się pomóc :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!