Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

środa, 25 września 2013

Śniadaniowy boczek glazurowany

Dzięki musztardowej glazurze boczek zyskuje bardzo na smaku. Idealnie nadaje się na śniadanie bądź kolację. Przepis wg Taste of Home.



boczek wędzony lub wędzony - parzony, pokrojony w 0,5 cm plastry
- ilość dowolna, nam wystarczają 2 na osobę

glazura:
3 łyżeczki cukru
2 łyżeczki musztardy Dijon
1 łyżka soku pomarańczowego lub jabłkowego (ewentualnie: wody)

Składniki glazury dokładnie mieszamy.
Na patelni z teflonową powłoką lekko rumienimy plastry boczku z obu stron. Następnie obie strony smarujemy glazurą za pomocą pędzelka kuchennego. obie strony ponownie rumienimy, aż glazura się skarmelizuje.

Na zdjęciu boczek został podany z tostami francuskimi z pomidorową salsą.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
środa, 25 września 2013 10:21

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!