Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

poniedziałek, 13 stycznia 2014

Polski hot dog z Chicago. Maxwell Street Polish

Maxwell Street Polish to rodzaj hot doga typowego dla Chicago. Składa się on z bułki, polskiej kiełbasy, musztardy, duszonej cebuli i - opcjonalnie - ostrych papryczek. Z pewnością jest to ciekawa odmiana tego dania, warta spróbowania.



2 bułki do hot-dogów
odpowiednie ilość kiełbasy (ja przecięłam moją na pół, by bułka miała lepszy kształt)
2 łyżeczki musztardy Dijon
1 duża cebula
szczypta tymianku, sól pieprz do smaku

ew. siekane konserwowe papryczki chili/jalapenos

1/2 łyżki oleju do smażenia

Cebulę obieramy, kroimy w grube pióra. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, aż będzie szklista. Dodać szczyptę tymianku, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dla dodatkowego podkręcenia smaku można dodać łyżeczkę ciemnego octu balsamicznego.

Bułki i kiełbasę podgrzewamy (opiekacz, piekarnik, etc.)

Wnętrze bułeczek smarujemy musztardą, umieszczamy w nich kiełbasę, na której układamy duszoną cebulę i - ewentualnie - siekane chili. Podajemy gorące. Jako dodatek można podać keczup.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
poniedziałek, 13 stycznia 2014 14:59

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!