Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

czwartek, 24 lipca 2014

Burgery z pikantnymi parówkami

Burger to nie tylko mielone mięso a parówka nie koniecznie musi stać się hot dogiem :) . Poniższy pomysł pokazuje, że podana w pikantnym sosie może bardzo dobrze sprawdzić się w burgerze. Inspiracja: Taste of Home.



2 bułki do hamburgerów
3-4 parówki dobrej jakości
1/2 szklanki keczupu
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki sosu Worcester
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
pieprz cayenne lub sos chili - do smaku

olej do smażenia

dowolne dodatki: np. sałata, cebula, świeży ogórek, ser, etc.

Bułki przekroić na pół i podgrzać.
Każdą parówkę przekroić na pół. Każdą parówkę przekroić następnie na 4 części, by uzyskać cienkie słupki.
Parówki smażyć chwilę na 1 łyżce oleju, aż będą lekko rumiane. Dodać keczup i pozostałe składniki sosu. Doprawić do ulubionej ostrości pieprzem cayenne lub sosem chili.
Podawać w bułkach do hamburgerów z ulubionymi dodatkami.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
czwartek, 24 lipca 2014 13:36

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ervisha napisał(a) komentarz datowany na 2014/07/24 14:05:48:

    U mnie też burgerek ale w wersji wege ;D

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!