Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

czwartek, 31 lipca 2014

Sos musztardowy

Sos musztardowy do wielu zastosowań: do steków, kotletów, klopsików, burgerów czy kanapek.



4 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy Dijon
2 łyżeczki ziarnistej musztardy francuskiej

Wszystkie składniki sosu mieszamy.
Ewentualnie dodajemy więcej majonezu, jeśli chcemy sos łagodniejszy lub więcej musztardy, jeśli chcemy ostrzejszy.
Przechowujemy w lodówce.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
czwartek, 31 lipca 2014 13:40

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kylassek napisał(a) komentarz datowany na 2014/09/28 00:58:55:

    wygląda pysznie :) czy to ma znaczenie jaka musztarde sie dodje? Develey ma pyszne musztardy :)

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2014/09/29 14:24:25:

    Jeśli chodzi o firmę, nie ma to większego znaczenia. Jeśli zaś o rodzaj musztardy, ma to duże znaczenie. Aby sos miał odpowiedni, wyrazisty smak, należy użyć mocnej, ostrej musztardy o konkretnym smaku, najlepiej musztardy Dijon. "Dijon" jest rodzajem musztardy produkowanym przez wiele firm. Pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!