Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

poniedziałek, 30 marca 2015

Szynka glazurowana w syropie klonowym

Syrop klonowy pasuje nie tylko do naleśników. Znakomicie komponuje się z mięsami. W dzisiejszej propozycji wraz z płatkami chili tworzy pyszny sos do wędzonej szynki na ciepło.



8 plastrów wędzonej szynki
1/2 łyżeczki papryki chili w płatkach
4  łyżki syropu klonowego
masło + 1 łyżeczka oleju do smażenia

Na patelni rozpuszczamy masło wraz z 1 łyżeczką oleju - zapobiegnie to przypalaniu się masła. Wsypujemy chili w płatkach i układamy plastry wędliny. Smażymy z obu stron, na złoto, po czym wlewamy syrop klonowy i mieszamy, by syrop pokrył plastry szynki. Chwilę razem smażymy. Plastry szynki podajemy polane sosem, ze świeżym pieczywem, musztardą francuską i sałatką.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
poniedziałek, 30 marca 2015 13:20

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2015/03/30 18:26:27:

    O, ciekawa sprawa z tym syropem klonowym, muszę kiedyś wypróbować. Tylko kiedy hihi ;)
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2015/03/30 21:00:42:

    Przy najbliższym śniadaniu, Majanko :) Pozdrawiam ciepło!

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!