Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

środa, 27 kwietnia 2016

Pieczony camembert z pesto bazyliowym

Jeśli lubicie camembert, zapewne wiecie, jak świetnie smakuje z konfiturami. ale czy próbowaliście już dodatku pesto? Jeśli nie, spróbujcie koniecznie, ponieważ intensywna nuta bazylii doskonale podkreśla smak sera w tej smacznej, szybkiej przekąsce.

Baked Camembert with Basil Pesto

ser camembert

pesto bazyliowe

 

Ser rozkrawamy na pół, by uzyskać dwa równej wielkości krążki. Krążki sera układamy rozcięciem do góry na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i zapiekamy w piekarniku lub opiekaczu przez ok. 5-10 minut, aż wierzch sera zrobi się lekko złoty.

Gorący ser przekładamy ostrożnie za pomocą łopatki do naleśników na talerze, i na każdym krążku sera układamy porcję pesto.

Pozdajemy ze świeżym pieczywem, najlepiej z bagietką.

Idealnym dodatkiem jest również lekka sałatka z sosem vinaigrette.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
środa, 27 kwietnia 2016 10:27

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!