Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

środa, 28 grudnia 2016

Jajka z majonezem bazyliowym i łososiem

Jeśli poszukujecie łatwej w wykonaniu a jednocześnie smacznej i efektownej przekąski (np. na imprezę sylwestrową), polecam jajka w majonezie bazyliowym z wędzonym łososiem. Można podać je na półmisku, ale jeszcze lepiej będą wyglądały  w oddzielnych szklaneczkach (nadają się do tego także jednorazowe plastikowe szklaneczki).

Hard Boiled Eggs with Basil Mayo and Smoked Salmon

6 jajek

5 łyżeczek majonezu bazyliowego (tutaj przepis, jak przygotować taki majonez - klik)

100 g wędzonego łososia (może być łosoś tzw. sałatkowy)

ew. cytryna, pomidorki koktajlowe, listki bazylii lub siekany koperek do dekoracji)

 

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy.

Na dnie każdego naczynka układamy po czubatej łyżeczce majonezu. Wstawiamy jajko, układamy porcję łososia podzielonego na małe kawałeczki. Oprószamy pieprzem, dekorujemy. Do czasu podania przechowujemy w lodówce.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
środa, 28 grudnia 2016 12:51

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2017/01/10 11:15:16:

    Bardzo ładnie wygląda i pewno pysznie smakuje!

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2017/01/10 14:16:54:

    Mikimama, dziękuję!

Dodaj komentarz

Kalendarz

Wrzesień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!