Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

czwartek, 13 kwietnia 2017

Musztarda chrzanowa z miodem

Połączenie musztardy i chrzanu z pewnością spodoba się osobom, lubiącym mocniejszy akcent smakowy na kanapce lub do podawanych na zimno wędlin. Będzie mocno, zakręci w nosie – jak trzeba! Całość złagodzi jednak lekka nutka miodu. Dzisiejszy przepis to ciekawa, bardzo łatwa w wykonaniu propozycja domowego sosu, który świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, lecz i na co dzień.

Horseradish Mustard with Honey

2 łyżki musztardy Dijon (lub ew. innej musztardy, której smak Wam odpowiada)

1 łyżka chrzanu

1-2 łyżeczki miodu (do smaku)

ew. cukier

Musztardę mieszamy z chrzanem. Stopniowo dodajemy miód, do smaku. Jeśli chcecie, by sos był słodszy, lecz nie robił się już rzadszy, dodajcie troszkę cukru.

Przed podaniem przechowujemy w lodówce. Najlepiej przygotować sos co najmniej 1 godzinę przed podaniem, by smaki się połączyły.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
czwartek, 13 kwietnia 2017 09:13

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2017/04/13 21:06:44:

    Na mój katar idealny dodatek do szynki :)

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2017/04/13 22:08:13:

    Mikimama, hahaha, fakt, świetnie odtyka nos :D Ilość chrzanu można naturalnie dowolnie zwiększać lub zmniejszać, w zależności od upodobań :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters