Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

piątek, 07 kwietnia 2017

Ryba pod ziołową kołderką

Pyszne, a jednocześnie ogromnie łatwe w przygotowaniu danie – filety rybne zapieczone pod majonezową kołderką z ziołami. Do tego pasują ziemniaki pieczone, frytki, świeże pieczywo lub kasza.

 Baked Herbed Fish

Filety bez ości (dowolna ryba o zwartym mięsie)

Po 1 łyżce majonezu na każdą porcję + świeże siekane zioła, np. koperek, pietruszka, bazylia

Sok z cytryny do skropienia ryby

Sól i pieprz do oprószenia ryby

Olej/oliwa

Oczyszczone filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy sola i pieprzem. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu do zapiekania, posmarowanym olejem lub oliwą (by ryba nie przywarła).

Majonez mieszamy z siekanymi ziołami. Każdą porcję ryby smarujemy nie za grubo majonezem.

Rybę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż przestanie być surowa a majonez na wierzchu zrobi się rumiany (ok. 20-30 min., w zależności od rodzaju i wielkości ryby).



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
piątek, 07 kwietnia 2017 12:19

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Sierpień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters