Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

środa, 29 listopada 2017

Boczniaki z majonezem bazyliowym

Jeśli macie ochotę na lekkie, nieskomplikowane danie w stylu włoskim, spróbujcie boczniaków w dzisiejszej odsłonie. Majonez bazyliowy, parmezan oraz rukola świetnie podkreślają smak grzybów. Do tego świeże pieczywo.

Boczniaki

300 g boczniaków

1/3 szklanki majonezu

3 łyżeczki pesto bazyliowego

Kilka łyżek startego parmezanu lub grana padano

Garść rukoli

Masło do smażenia

 

Oczyszczone grzyby smażymy na maśle, aż będą złote.

W międzyczasie mieszamy majonez z pesto.

Grzyby podajemy z majonezem bazyliowym, posypane rukola i parmezanem.



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
środa, 29 listopada 2017 14:06

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Czerwiec 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!