Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

środa, 10 stycznia 2018

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane możemy podać jako dodatek do dowolnego dnia mięsnego, rybnego lub wegetariańskiego. Podane samodzielnie, ze świeżym pieczywem i sałatką, mogą same w sobie stanowić lekki obiad lub kolację.

 Stuffed Mushrooms

Duże pieczarki do faszerowania

 

Na każdą pieczarkę:

Po 1 łyżce serka kanapkowego kremowego śmietankowego (typu „Almette”)

1 łyżce startego sera żółtego o wyrazistym smaku

½ łyżeczki pasty paprykowej lub pomidorowej

Sól, pieprz, ew. chili do smaku

 

Przygotowujemy nadzienie, doprawiając je wyraziście do smaku. Pieczarki oczyszczamy. Każda pieczarkę faszerujemy nadzieniem. Pieczarki układamy na wyłożonej papierem lub folia aluminiową blasze (puszczą sok) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200st. C, aż wierzch będzie złoty.



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
środa, 10 stycznia 2018 12:24

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2018/01/12 10:39:33:

    Właśnie zastanawiam się co zrobić z pół kg pieczarek :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Sierpień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!