Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

czwartek, 22 marca 2018

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to smaczne i szybkie do przygotowania danie, które sprawdzi się na spotkaniach rodzinnych i ze znajomymi. By dobrze smakowało, użyjmy parówek dobrej jakości.

 Sausage Rolls

1 rulon ciasta francuskiego schłodzonego

7 parówek dobrej jakości

Ser żółty - plastry

Keczup, musztarda

Jajko

Sezam do posypania

 

Parówki kroimy na 3 części, ciasto francuskie w paski o szerokości uzyskanych kawałów parówek.

Każdy pasek ciasta smarujemy cienko musztardą i keczupem. Układamy kawałeczek sera i parówkę. Zawijamy, ścisłe zalepiając spojenie. Roladki układamy w naczyniu do zapiekania, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w rozgrzanym do 220 st. C piekarniku przez ok.15 min., aż ciasto będzie złote. Podajemy na ciepło lub na zimno, z keczupem lub innym ulubionym sosem do maczania.

 



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
czwartek, 22 marca 2018 12:03

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mojagazetka1 napisał(a) komentarz datowany na 2018/03/26 19:34:08:

    Jadłam takie kiedyś w barze. Jednak nie smakowały na pewno tak dobrze jak te robione w domu :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!