Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

środa, 14 listopada 2018

Kotlety z mortadeli. Panierowana mortadela.

Kotlety z mortadeli były dość popularne w latach osiemdziesiątych, gdy z uwagi na powszechne braki w sklepach ludzie musieli sobie radzić, jak się dało, tworząc "coś z niczego". Obecnie nie ma na szczęście takiej konieczności, lecz niektórym dobrym pomysłom nie należy pozwolić popaść w zapomnienie.

Fried Bologna

Mortadela - plastry grubości ok. 1 cm

mąka pszenna

bułka tarta

jajko

sól, świeżo mielony czarny pieprz = szczypta, do smaku

olej do smażenia

 

Plastry mortadeli panierujemy kolejno w mące, jajku rozmąconym z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy z ziemniakami i wyrazista w smaku surówka, np. z kiszonej kapusty (klik-przepis).

 

Już w następnym wpisie znajdziecie kolejny pomysł, jak podać taką mortadelę :) (klik-przepis)

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
środa, 14 listopada 2018 10:12

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2018/11/14 11:02:30:

    ja je bardzo lubiłam, i musze chyba znów zrobic bo całe wieki nie jadłam

  • kuternoga85 napisał(a) komentarz datowany na 2018/11/14 12:36:33:

    to tak jak ja! dziękuje za przypomnienie :D:D

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!