Passionfruit

pełnia smaku...

Wpis

piątek, 18 stycznia 2019

Najprostsze gnocchi z pesto i mozzarellą

Prosto, szybko, a jednocześnie tak smacznie, jak we włoskiej restauracji - gnocchi z pesto bazyliowym, mozzarella i pomidorami. W ten sposób można przygotować także kopytka.

Gnocchi with pesto

300 g gnocchi (klik- przepis)

2 łyżki pesto bazyliowego

1 kulka sera mozzarella, startego na tarce

garść pomidorków koktajlowych (najlepiej) lub duży pomidor, pokrojony w kostkę

 

masło do smażenia + 1 łyżka oleju (zapobiega przypalaniu się masła)

 

Do tego dania najlepiej użyć patelni stalowej, tzn. takiej, która nie ma plastikowej ani drewnianej rączki. Jeśli takiej nie macie, po podsmażeniu przełóżcie gnocchi do dowolnego naczynia do zapiekania.

Gnocchi podsmażamy na maśle, aż będą rumiane, wówczas dodajemy pesto, mieszamy.

dodajemy pomidorki i 2/3 startej mozzarelli, mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch dania. Gnoccchi zapiekamy w rozgrzanym wcześniej piekarniku (najlepiej użyć wyłącznie funkcji grill), aż ser się roztopi.

Można na wierzchu posypać parmezanem i/lub świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

gnocchi with pesto

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
rain1drop
Czas publikacji:
piątek, 18 stycznia 2019 12:10

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kuternoga85 napisał(a) komentarz datowany na 2019/01/18 16:11:47:

    jak to takie proste to moze dam rade;]

  • rain1drop napisał(a) komentarz datowany na 2019/01/19 23:59:23:

    Kuternoga85-nie mam wątpliwości! :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters

Zobacz moją gastroprzygodę na Zomato!