Passionfruit

pełnia smaku...

Kurczak - skrzydełka

  • poniedziałek, 07 sierpnia 2017
    • Pahari Chicken Curry. Curry z kurczaka w kolendrze

      Słowo „pahari” oznacza „góry”, zatem dzisiejsze curry to kurczak górski, bądź też kurczak górali. Naturalnie, chodzi tu o górali indyjskich. Pahari chicken to danie wywodzące się właśnie z górskich rejonów Himalajów – a warto wiedzieć, że każdy rejon Indii ma swoje charakterystyczne potrawy. Kurczak w niesamowicie smaczny i aromatycznym sosie kolendrowo - miętowym jest właśnie jedną z nich, a jednocześnie jedną z setek wersji curry obecnych w tym kraju. Górski kurczak może być po zamarynowaniu upieczony jak szaszłyk, lub podany w postaci curry, czyli w sosie. Tę, bardzo łatwą i szybka w wykonaniu, wersję dziś Wam prezentuję, na podstawie OnlyGlutenFreeRecipes.

      Pahari Chicken

      8 udek kurczaka bez kości

      1-2 cebule

      1 łyżeczka ziaren kuminu (kminu rzymskiego, nie kminku)

       

      marynata/sos:

      6 łyżek siekanej natki kolendry

      4 łyżki siekanej natki mięty

      2 łyżki soku z cytryny

      2 ząbki czosnku - obrane

      ½ - 1 strączek zielonej papryczki chili (bez pestek). tym razem użyłam czerwonej, co widać na zdjęciu

      1 kawałek imbiru wielkości wiśni - obrany

      1 łyżeczka miodu

      1 łyżeczka przyprawy garam masala

      ½ łyżeczki mielonego kardamonu

      ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

      1/2 łyżeczki soli

      2 łyżki jogurtu typu greckiego

       

      dodatkowo:

      klarowane masło lub masło + olej do smażenia

      ½ szklanki wody 

      4 łyżki jogurtu typu greckiego/bałkańskiego

       Ew. sól do smaku

       

      1. Mięso z udek kroimy na mniejsze kawałki.

      W blenderze ucieramy na puree wszystkie składniki marynaty, dodajemy ją do kurczaka, mieszamy. Marynujemy 30 minut (lub do 12h w lodówce).

      2. Na dużej patelni podsmażamy cebulę wraz z kuminem. Gdy cebula będzie szklista, zsuwamy ją maksymalnie do krawędzi patelni. Wyjmujemy z marynaty kawałki mięsa (resztę marynaty zachowujemy!) i smażymy je z obu stron na złoto.

      Następnie dodajemy na patelnię resztę marynaty i wlewamy wodę. Mieszamy całość, zmniejszamy płomień i przykrywamy patelnię pokrywkę. Dusimy potrawę ok. 20 minut.

      Na koniec dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy sos do smaku solą.

      Danie podajemy z chlebkiem typu pita/naan lub z ryżem.

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 07 sierpnia 2017 16:48
  • wtorek, 28 marca 2017
    • Skrzydełka w stylu meksykańskim. Skrzydełka taco

      Macie może dziś ochotę na meksykańskie smaki? Jeślii tak, zapraszam na skrzydełka o meksykańskiej nucie - mogą być łagodne lub pikantne - sami wybierzcie!

      Otrzymana po gotowaniu skrzydełek baza może posłużyć do przygotowania dowolnej zupy, np. takiej oto "Meksykanki" (klik) lub pysznej kremowej zupy kukurydzianej (klik).

      Taco Wings

      8 skrzydełek kurczaka

      1,25 l wody

      1 marchewka - obrana, pokrojona w plastry

      1 cebula - obrana, pokrojona w ćwiartki

      1 łodyga selera naciowego - pokrojona w kawałki

      1 ząbek czosnku - obrany

      2 ziarna ziela angielskiego

      1 listek laurowy

      2 łyżki siekanej natki pietruszki

      sól i pieprz - do smaku

      olej/oliwa do smażenia

       

      mieszanka meksykańska:

      1 łyżeczka słodkiej papryki

      1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski, nie kminek)

      1 łyżeczki ostrej papryki lub chili (do smaku, wg upodobań)

      1/2 łyżeczki wędzonej papryki

      1/2 łyżeczki tymianku

      1/2 łyżeczki oregano

      ½ łyżeczki soli

      ½ łyżeczki czarnego pieprzu

      1 łyżeczka brązowego cukru

      

      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Powstają nam 24 kawałki.

      W garnku zagotowujemy osoloną wodę ze wszystkimi warzywami i przyprawami. Gotujemy ok. 10-15 min. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 10 minut od momentu ponownego zawrzenia.

      Odcedzamy z garnka części skrzydełek (lotek już nie będziemy wykorzystywać). Otrzymaną w ten sposób bazę do dowolnej zupy doprawiamy do smaku.

       2.  Wszystkie przyprawy mieszamy.  Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub oliwy z oliwek. Skrzydełka smażymy z obu stron, aż będą złote.   Gdy skrzydełka będą z obu stron rumiane, posypujemy je mieszanką przypraw i – mieszając, smażymy chwilę, by się nimi dokładnie pokryły. 

      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      wtorek, 28 marca 2017 14:23
  • wtorek, 21 lutego 2017
    • Skrzydełka z kurczaka w sosie serowym

      Dziś przedstawiam kolejną smaczną propozycję przygotowania skrzydełek - tym razem podamy je z lekko pikantnym sosem serowym.

      Chicken Wings with Cheddar Sauce

      8 skrzydełek kurczaka

      1,25 l wody

      1 marchewka - obrana, pokrojona w plastry

      1 cebula - obrana, pokrojona w ćwiartki

      1 łodyga selera naciowego - pokrojona w kawałki

      1 ząbek czosnku - obrany

      2 ziarna ziela angielskiego

      1 listek laurowy

      2 łyżki siekanej natki pietruszki

      sól i pieprz - do smaku

      olej/oliwa do smażenia

       

      sos:

      1 łyżka masła

      1 łyżka mąki pszennej

      250 ml "słodkiej" śmietanki UHT 12% lub mleka

      1/2 szklanki startego sera cheddar

      1 mały ząbek czosnku - obrany, przeciśnięty przez praskę

      1/2 łyżeczki sosu chili (do smaku)

      sól i świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku

      

      

      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Powstają nam 24 kawałki.

      W garnku zagotowujemy osoloną wodę ze wszystkimi warzywami i przyprawami. Gotujemy ok. 10-15 min. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 10 minut od momentu ponownego zawrzenia.

      Odcedzamy z garnka części skrzydełek (lotek już nie będziemy wykorzystywać). Otrzymaną w ten sposób bazę do dowolnej zupy doprawiamy do smaku.

       2. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub oliwy z oliwek. Skrzydełka oprószamy słodką papryką i smażymy z obu stron, aż będą złote. 

      3. W międzyczasie przygotowujemy sos: w rondlu przygotowujemy jasną zasmażkę z masła i mąki. Następnie, mieszając, wlewamy zimną śmietankę lub mleko. Dodajemy ser i czosnek. Sos gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia się sera. Gotowy sos doprawiamy do smaku sosem chili, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem (aby był wyrazisty w smaku), po czym polewamy nim skrzydełka.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „Skrzydełka z kurczaka w sosie serowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      wtorek, 21 lutego 2017 12:13
  • niedziela, 11 grudnia 2016
    • Skrzydełka w pesto

      Skrzydełka kurczaka to jedno z dań idealnych - możemy przygotować je na dziesiątki sposobów, i za każdym razem będziemy mieli inne danie. Dodatkowo, wywar, w którym się gotowały daje nam "gratis" bazę pod cały garnek dowolnej, smacznej zupy. Pysznie i ekonomicznie zarazem. Dzisiejsze skrzydełka pokryte są aromatycznym bazyliowym pesto. Spróbujcie koniecznie tego połączenia!

      Pesto Chicken Wings

      8 skrzydełek kurczaka

      1,25 l wody

      1 marchewka - obrana, pokrojona w plastry

      1 cebula - obrana, pokrojona w ćwiartki

      1 łodyga selera naciowego - pokrojona w kawałki

      1 ząbek czosnku - obrany

      2 ziarna ziela angielskiego

      1 listek laurowy

      2 łyżki siekanej natki pietruszki

      sól i pieprz - do smaku

      olej/oliwa do smażenia

      2 łyżko pesto bazyliowego

      1 łyżka masła

      

      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Powstają nam 24 kawałki.

      W garnku zagotowujemy osoloną wodę ze wszystkimi warzywami i przyprawami. Gotujemy ok. 10-15 min. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 10 minut od momentu ponownego zawrzenia.

      Odcedzamy z garnka części skrzydełek (lotek już nie będziemy wykorzystywać). Otrzymaną w ten sposób bazę do dowolnej zupy doprawiamy do smaku.

       2. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub oliwy z oliwek. Skrzydełka smażymy z obu stron, aż będą złote.  Skrzydełka zdejmujemy z patelni a olej zlewamy - nie będzie już potrzebny.

      Rozpuszczamy na patelni masło i dodajemy pesto. Wkładamy usmażone skrzydełka i mieszamy, by dokładnie obtoczyły się w pesto.

      Podajemy ze świeżym pieczywem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      niedziela, 11 grudnia 2016 19:07
  • piątek, 19 lutego 2016
    • Skrzydełka musztardowo miodowe

      Skrzydełka są jednym z najbardziej ekonomicznych, a jednocześnie smacznych, szybkich i łatwych pomysłów na obiad. W tym przepisie, oprócz samych skrzydełek, otrzymamy dodatkowo smaczny "rosół", który możemy wykorzystać jako bazę do zupy - i mamy kompletny posiłek. Wyraziste w smaku skrzydełka musztardowo-miodowe możemy podać z dowolnymi dodatkami, jak np. pieczone ziemniaki, frytki czy świeże pieczywo oraz ulubiona sałatka. Polecam!

      Skrzydełka miodowo musztardowe

      8 skrzydełek kurczaka

      1,25 l wody

      1 marchewka - obrana, pokrojona w plastry

      1 cebula - obrana, pokrojona w ćwiartki

      1 łodyga selera naciowego - pokrojona w kawałki

      1 ząbek czosnku - obrany

      2 ziarna ziela angielskiego

      1 listek laurowy

      2 łyżki siekanej natki pietruszki

      sól i pieprz - do smaku

       

      sos:

      4 łyżki miodu wielokwiatowego

      2 łyżki musztardy Dijon

      1 łyżka musztardy francuskiej ziarnistej

      1 łyżeczka białego octu winnego

      1 łyżeczka oleju lub oliwy z oliwek

       

      olej lub oliwa z oliwek do smażenia


      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Powstają nam 24 kawałki.

      W garnku zagotowujemy osoloną wodę ze wszystkimi warzywami i przyprawami. Gotujemy ok. 10-15 min. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 10 minut od momentu ponownego zawrzenia.

      Odcedzamy z garnka części skrzydełek (lotek już nie będziemy wykorzystywać). Otrzymaną w ten sposób bazę do dowolnej zupy doprawiamy do smaku.

       2. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub oliwy z oliwek. Skrzydełka smażymy z obu stron, aż będą złote.

      3. Kiedy skrzydełka się robią, przygotowujemy sos, mieszając wszystkie jego składniki.

      Usmażone skrzydełka na patelni zalewamy sosem (jeśli mamy na patelni zbyt dużo oliwy, zlewamy ją przed dodaniem sosu). Mieszamy i kilka chwil smażymy razem. Podajemy od razu, gorące.

      Danie to najlepiej smakuje na świeżo, nie warto więc robić dużej porcji z myślą, by została na drugi dzień. Robi się je na tyle szybko, że przygotowanie kolejnej porcji nie jest dużym problemem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (3) Pokaż komentarze do wpisu „Skrzydełka musztardowo miodowe”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      piątek, 19 lutego 2016 12:05
  • piątek, 20 listopada 2015
    • Skrzydełka Tandoori, czyli aromatyczne skrzydełka kurczaka w stylu indyjskim

      Skrzydełka to smaczna, szybka i ekonomiczna potrawa, pozwalająca na mnóstwo wariacji smakowych. Nazwa dzisiejszych skrzydełek Tandoori wywodzi się od słowa "tandoor", oznaczającego gliniany cylindryczny piec, w którym tradycyjnie pieczono mięso, zamarynowane uprzednio w jogurcie i przyprawach. Dzięki temu otrzymujemy miękkie, aromatyczne, pełne orientalnych smaków danie, bardzo łatwe do przygotowania. Pomysł na podstawie FoodFaithFitness.

       

      tandoori wings

      16 skrzydełek z kurczaka

      olej do smażenia

       

      marynata:

      2/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego lub bałkańskiego

      2 łyżki soku z cytryny

      ok. 1,5 cm świeżego imbiru - obranego, drobniutko posiekanego

      2 ząbki czosnku - obrane, drobniutko posiekane

      1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski, nie kminek)

      1 łyżeczka wędzonej papryki

      1 łyżeczka curry

      1/2 łyżeczki soli

      1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego

      1/2 łyżeczki mielonej kolendry

      1/2 łyżeczki chili

       

      warzywa do gotowania skrzydełek:

      1 marchewka - obrana, pokrojona na mniejsze kawałki

      1 cebula - obrana, pokrojona na ćwiartki

      1 łodyga selera naciowego

      1 listek laurowy

      2 ziarna ziela angielskiego

      sól i pierz do smaku

       

      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Lotki odrzucamy (można je zamrozić i dodać do gotowania rosołu) lub gotujemy razem ze skrzydełkami - wywar, który nam w efekcie powstanie, będzie dobrą bazą do zupy. 

      2. W garnku zagotowujemy wodę z marchewka, selerem, cebulą i przyprawami. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 10 minut od momentu ponownego zawrzenia. Odcedzamy i osuszamy.Lotki odrzucamy. Pozostają nam 32 kawałki.

      3. Składniki marynaty mieszamy w dużej misce. Wkładamy skrzydełka i dokładnie całość mieszamy, by każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty marynatą. Możemy pozostawić do marynowania (do 4 godzin w lodówce) lub smażyć od razu.

      Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Skrzydełka smażymy z obu stron, aż będą złote.

      Podajemy z ryżem, chlebkami typu pita lub świeżym pieczywem, z warzywami lub dowolną sałatką.

       

       

      Jeśli lubicie skrzydełka, spróbujcie również słodko-pikantnych skrzydełek Buffalo.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (8) Pokaż komentarze do wpisu „Skrzydełka Tandoori, czyli aromatyczne skrzydełka kurczaka w stylu indyjskim”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      piątek, 20 listopada 2015 14:42
  • środa, 21 stycznia 2015
    • Koreańskie pikantne skrzydełka kurczaka z sezamem

      Jeśli lubicie skrzydełka w stylu Buffalo, z pewnością przypadnie Wam do gustu ich koreańska wersja, z czosnkiem, sezamem i imbirem. Przepis na podstawie Honeysuckle Catering.




      16 skrzydełek z kurczaka
      olej

      sos:
      1/2 szklanki ostrego sosu chilli sriracha (użyłam go w miejsce koreańskiej pasty paprykowej gochujang)
      4 łyżki masła
      1 łyżka sosu sojowego
      1 łyżka miodu
      1 łyżeczka octu ryżowego
      1-2 siekane ząbki czosnku
      1 kawałek imbiru wielkości wiśni, obrany i posiekany drobno
      ew. sól do smaku

      2-4 łyżki ziaren sezamu
      szczypiorek



      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Lotki odrzucamy (można je zamrozić i dodać do gotowania rosołu).   Pozostają nam 32 kawałki.

      2. W garnku zagotowujemy osoloną wodę. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 5 minut od momentu ponownego zawrzenia. Odcedzamy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Skrzydełka smażymy z obu stron, aż będą złote .

      2. Kiedy skrzydełka się robią, przygotowujemy sos.
      W rondelku rozpuszczamy masło w ostrym sosie sriracha. Dodajemy pozostałe składniki, zagotowujemy, mieszając. Sos doprawiamy ew. do smaku solą.

      Sezam uprażyć, mieszając,  na suchej patelni, aż będzie jasno złoty, lecz nie spalony. Przesypać na talerzyk, by przerwać proces prażenia (uwaga: gorący!)Większość sezamu mieszamy z przygotowanym sosem, pozostawiając troszkę  do dekoracji dania.

      3. Gorące skrzydełka mieszamy z sosem. Podajemy od razu, gorące, posypane resztą sezamu i udekorowane siekanym szczypiorkiem.

      Danie to najlepiej smakuje na świeżo, nie warto więc robić za dużej porcji z myślą, by została na drugi dzień. Robi się je na tyle szybko, że przygotowanie kolejnej porcji nie jest dużym problemem Jeśli proponowana ilość jest zbyt duża, wystarczy podzielić składniki na pół.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      środa, 21 stycznia 2015 10:22
  • poniedziałek, 17 listopada 2014
    • Pikantne skrzydełka Buffalo. Buffalo chicken wings.

      Skrzydełka Buffalo (Buffalo wings) są popularną (chciało by się rzec "kultową") potrawą kuchni amerykańskiej, uwielbianą zarówno za smak jak i za szybkość i prostotę przygotowania. Jak w przypadku większości słynnych potraw, początki ich powstania nie są jasne. Za najbardziej prawdopodobną uznaje się wersję, że zostały wymyślone w latach sześćdziesiątych, przez Teressę Bellissimo, która wraz z mężem Frankiem prowadziła bar w Anchor Bay w Buffalo (stan Nowy Jork). Przepis na sos zamieszczałam już wcześniej, ponieważ jest na tyle uniwersalny, że można go używać do wielu innych potraw. Dziś pora na na pikantno - słodkie skrzydełka - już na Was czekają - szykujcie serwetki, bo bez ubrudzenia dłoni się nie obędzie! Możecie je przygotować nawet, jeśli nie macie dostępu do piekarnika.



      16 skrzydełek z kurczaka
      1 łyżka miodu
      olej


      sos:
      1/2 szklanki ostrego sosu chilli sriracha
      4 łyżki masła
      1 łyżka białego octu
      1 łyżeczka sosu Worcester
      1/2 łyżeczki cukru
      mały, siekany ząbek czosnku
      sól do smaku


      1.  Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Lotki odrzucamy (można je zamrozić i dodać do gotowania rosołu).   Pozostają nam 32 kawałki.

      Mamy do wyboru trzy metody przygotowania skrzydełek:

      a. Piekarnik. Skrzydełka układamy równomierną warstwą na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy 1 łyżką cukru. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 20-30 minut - aż skrzydełka będą rumiane.

      b.  Głębokie smażenie. Skrzydełka smażymy na głębokim oleju (garnek, frytkownica) aż będą rumiane.

      c. Patelnia (moja ulubiona metoda). W garnku zagotowujemy osoloną wodę. Na wrzącą wodę wkładamy skrzydełka. Gotujemy 5 minut od momentu ponownego zawrzenia. Odcedzamy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Skrzydełka smażymy z obu stron, aż będą złote (po odwróceniu na drugą stronę posypujemy 1 łyżką cukru).

      2. Kiedy skrzydełka się robią, przygotowujemy sos.
      W rondelku rozpuszczamy masło w ostrym sosie sriracha. Dodajemy pozostałe składniki, zagotowujemy, mieszając. Sos doprawiamy ew. do smaku solą.

      3. Gorące skrzydełka mieszamy z sosem i 1 łyżką miodu. Podajemy od razu, gorące.

      Danie to najlepiej smakuje na świeżo, nie warto więc robić dużej porcji z myślą, by została na drugi dzień. Robi się je na tyle szybko, że przygotowanie kolejnej porcji nie jest dużym problemem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (5) Pokaż komentarze do wpisu „Pikantne skrzydełka Buffalo. Buffalo chicken wings.”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 17 listopada 2014 15:10
  • środa, 29 października 2014
    • Potrójnie panierowane chrupiące skrzydełka kurczaka

      W tym przepisie dzięki potrójnemu panierowaniu uzyskujemy niezwykle chrupiące skrzydełka. Dzięki przyprawom możemy zaś nadać im nasz ulubiony smak, dowolnie regulując np. stopień ich pikantności. Polecam.



      8 dużych skrzydełek kurczaka

      sucha panierka:
      1 szklanka mąki pszennej
      1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
      1 łyżeczka czosnku granulowanego
      1 łyżeczka słodkiej papryki

      mokra panierka:
      1 szklanka wody (lub piwa - użyłam wody)
      3/4 szklanki mąki pszennej
      2 żółtka
      1 łyżeczka słodkiej papryki
      1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
      1/2 łyżeczki tymianku
      1/2 łyżeczki bazylii
      1 łyżeczka soli
      ew. ostra papryka chili - ilość do smaku

      olej do smażenia

      By mięso było bardziej wilgotne, możemy przez pół godziny marynować je w wodzie z solą, proporcje 1 szklanka wody-1 łyżeczka soli.

      W oddzielnych miskach łączymy składniki obu panierek.

      Skrzydełka kroimy w stawach na 3 części. Lotki wyrzucamy. 
      Pozostaje nam 16 kawałków.


      Każdy kawałek kurczaka obtaczamy najpierw w suchej panierce, następnie w mokrej (czekamy chwilę, aż nadmiar panierki spłynie ponownie do miski), i ponownie w suchej.

      Skrzydełka smażymy na głębokim oleju (najlepiej użyć do tego celu małego rondla i smażyć partiami), aż będą mocno złote. Oczywiście czas smażenia większych kawałków będzie dłuższy, niż małych, więc najlepiej to sprawdzić na jednej sztuce. Orientacyjnie zajmuje to po ok. 10-18 minut na partię.

      Usmażone skrzydełka osączamy na ręczniku papierowym i odkładamy do garnka z przykrywką. Dzięki temu, gdy będziemy smażyć kolejne porcje, poprzednio usmażone kawałki pozostaną ciepłe.

      Skrzydełka podajemy z ulubionym sosem, sałatką, frytkami (jeśli uznamy, że danie na tym etapie ma za mało kalorii ;) ) lub świeżym pieczywem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      rain1drop
      Czas publikacji:
      środa, 29 października 2014 13:21

Kalendarz

Sierpień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi Lista Blogów Kulinarnych Obserwuj tablicę Passionfruit Blog Recipies należącą do użytkownika Passionfruit. free counters